Jun 2, 2012


"That moment when u want to doa but u cant seem to form sentences for it. May Allah swt knows what's in our hearts. Amin."I have this one friend yang boleh tahan baru lah kenal. Ada lah dalam sebulan. Tapi tiba tiba the next day after sebulan tu, dia yang dah berubah like 480 degree yang tak bagi salam ke apa tetiba ada angin lintang zuppppp terus berubah! Faham tak faham tak masih terkejut lagi ni. 

I braced myself and asked "What made you change?" and jeng jeng jeng.....:) Hidayah Allah :) I sendiri pun tk sangka I boleh berubah sejauh ni :) Hidayah tu, kita kena cari Ainal, dia takkan datang sendiri :') Jangan putus harap dgn Allah, selangkah kita mendekati DIA, 10 langkah DIA dekat dengan kita :) 

You mulakan dengan small thing la :) Mula-mula sekali, solat. Kena kuhsyuk, kena tahu makna bacaan dalam solat :) Lepas tu banyakkan baca buku keagamaan, especially pasal kematian dan kasih syg Allah :') Kita pun mula-mula tak istiqamah :'/ Susah nak berubah sejauh ni :'( banyak sangat dugaan. :'( Allah nak uji, nak tengok kita ni betul ke nak jadi org beriman :') 

Salah satu cara kita rasa lebih dekat dengan Allah, kita kena kawan dengan org yg baik-baik :') sebab mereka ni selalu ingatkn kita dekat DIA :') In real life, I dah takde kawan, sebab I berubah sampai macamni, then diorang semua macam pinggirkan I :') tapi Allah gantikan dgn kawan-kawan yang baru :') Yang jauh lebih baik, yang saling berpesan tentang kebaikan, saling nasihat, walaupun sekadar di alam maya :') 

And the most important thing, YAKIN dengan Allah. That's the keyword. YAKIN :') 


link ini pun boleh.


Sekian, tazkirah untuk pagi ini. Semoga kita semua menjadi lebih baik :) InsyaAllah.

No comments: