Jul 25, 2014

Cool Places In Ipoh: Pancake House International & Calaqisya Ipoh #CQIpoh


Sebenarnya sekarang dah masuk second year degree in MBBS (since early of June). Tapi..... mood nak study tu harom taknak datang. Padahal tahun ni ada exam ketiga terpenting sebagai student medic which is Professional Exam 1 - March 30th, 2015. 

Sekarang tengah phase pre-clinical, kiranya still belajar theory. Yang class from 8am until 5pm (and sometimes 6.30pm!!). Untuk proceed ke clinical (yang belajar dekat hospital, jumpa patient semua), kena la lulus Professional Exam 1 ni.

Dah kenapa cakap pasal exam pulak.



Ada one day tu, since class habis awal, kita gerak berdua dengan Ezza pergi Station 18. The others tak ikut sebab dah book ticket 2pm untuk tengok Transformers. Ezza nak tengok dekat rumah dengan family. And i had to cancel my ticket last minute sebab tetiba Naim ajak tengok dengan dia. 


Tujuan utama is nak JJCM - Jalan Jalan Cari Makan. Dah lama jugak la usha Pancake House International ni. Tengok rupa macam ala-ala Dip n' Dip. Sebabtu teringin nak rasa kikiki.


G70 Ground Floor Aeon Station 18 Ipoh
Opposite to Papa John.




Boleh la tengok sendiri apa yang diorang serve. Ni baru satu page dari entah berapa page yang ada dekat menu tu. Price pun ok je, takdelah mahal. And rasa pun ok je, takdelah sedap gila tapi takdelah tak sedap lansung. Dah kenapa hambar sangat review pasal makanan ni hahaha.




Lepas makan kita bergerak pergi Calaqisya Ipoh #CQIpoh pulak. 

Ambik masa setengah jam jugak la nak cari. Dengan panasnya, ohmagodddd. Rasa nak tampar orang je. Kalau ikutkan dekat page instagram @calaqisya, dia cakap opposite to C1 entrance. Kita nampak entrance "C" je. So macam, 'eh ada banyak entrance C ke yang nak ada nombor 1,2,3 tu'. Lepastu pulak, bila jalan ke depan sikit, ada sign "NO ENTRY". Memang patah balik la kan.

Rupa-rupanya.....

Lorong nak masuk Calaqisya Ipoh #CQIpoh ni betul-betul just before that sign. Aish. Menguji kesabaran betul.



Nak kena cerita ke Calaqisya macam mana? Rasanya semua orang tahu kan pasal jubah-jubah & dresses from Calaqisya. And their Calaman shoes. Tapi tak beli apa pun. Ezza je yang sakan shopping. Plain apparels and chiffon aren't really my thing. And I wanted to buy that one shoes, but sadly the smallest size that they have is 36. While i'm wearing 35. Sad. 

Takpelah tak ada rezeki. Currently waiting for my heels from Zalora hihi.

3 comments:

Amy J said...

oh, ingatkan pancake jual pancake je. hahaha. baru tahu ada jual benda lain ^^,

Chqz said...

@amy J --- haha tulah. I thought so too!

Cik Nadyya said...

calaqisya pehh.. jubah nya memang tip top laa. naseb jauh -,-

pancake tuu nampak sodappppp. ishh terliuqqq >.<