Jul 11, 2012

My life, as we know it.

Duduk rumah goyang kaki for 7 months, tapi the last 2 weeks of holiday baru tau macam mana nak download movie. Kuno, tau.

I’ve downloaded a few movies. Well, 11 to be exact. Hihi. The A-Team, Something Borrowed, Bridesmaids, Final Destination 2,3,4 & 5, Just Go With It, Abraham Lincoln : Vampire Hunter and Flypaper.

Special thanks to Apip.

Received a call.

Turun bawah.

Bukak pintu.

Mulut ternganga.

Air liur meleleh.


Received a bouquet of flowers and a box of JCo Donuts.

Okay tipu sangat. Ada abang muka sememeh bawak delivery van buruk warna putih hulur borang suruh isi then sign….jeng jeng jeng…ada parcel dari Batu Pahat.

DVDs. 7 movies. Thank you so much Apip. For trying to make me feel better. I appreciate that. It feels good to know that someone actually gives a shit about me. Nangis terharu jap. Sedut hingus :’-‘) okay I just created a new emoji. Haha.

Life As We Know It, Sanctum, The Vow, Big Miracle, This Means War, Tangled Tale and The Lake House.

Cerita Sanctum seronok lah jugak. Dia macam sedih tapi seronok lepastu macam cantik setting dia tapi sedih macam seronok lepastu ada geram sikit macam tu lah. Sedih sebab terpaksa matikan orang yang kita sayang sebab taknak bagi dia menderita kesakitan. Ecewahh.

The Lake House pun ! Dengan The Adjustment Bureau. Alah set-set macam cerita In Time, yang rare cerita dia, yang tak cliché yang seronok yang uihhh rasa nak ulang tengok banyak kali yang buat aku fikir kenapa Malaysian tak buat cerita-cerita macamni haa.

Tapi nothing beats the joy of watching people die in Final Destination. Oh and in Wrong Turn movies too especially Wrong Turn 4. Bila tengok kepala tercabut, kena makan hidup-hidup darah pancut sana sini, your kulit/isi/daging whatever kena potong lepastu they boiled it lepastu makan depan orang tu sendiri, macam yeahhhhhhhhhhhhhhhhhh. Seronok. Now you think I'm weird? Kisah pulak.

The next week, abang muka sememeh yang sama datang lagi membawa bungkusan gembira. The books I bought from Lejen Press : Angus, Himself and Langit Vanilla.

Angus ....hmm. Dia macam about a guy, and old guy, a good writer and fucker. Like so good that all the hot girls (and an old lady) yang macam gilakan dia, yang macam dia ni sesungguhnya irresistable. "Let me do you" and "Fuck" : most frequently used words. Okay sebab itew budak bawah umur lagi enn, so mcm eeee tak cewonoks ah buku ni ! Tapi dah memang cerita ni pasal Angus ceritera kehidupan beliau, dah Angus tu memang macam tu, nak buat acano kan? Hadam je lah.

Langit Vanilla tak start baca lagi but I'm pretty sure that I'm gonna like it the same way  macam I like RANAP by Fynn :) 

Happy 18th Birthday Afifah binti Ayub
02/07/94
p/s : cam gemuk gila kan? pipi cechubby muka control cun. 
Okay aku menunggu whatsapp message "Buang gambar aku dari blog kau or else im gonna kill you !!!!!"

krohh gua tak gentar. bye

3 comments:

Syafiq Saadan said...

Watch SAW la -.-

chqz said...

apa tu ._.

nuruljannah said...

movie macam final destination jugak chikaa